Menlöst svammel om rundgång i klädsystemet

Strosade i affärer i dag och kände ba ”uhh”. Brukar alltid känna ett sug efter krispiga färger och nya fräscha vindar när det blir vår. Men den här söndagen fanns verkligen I N G E N T I N G som gjorde mig inspirerad.

Vissa stilar är ju sådana som finns för evigt. Tidlösa så där som rymden, maneter och mobbning. De bara har sina toppar och dalar, men de kommer alltid tillbaka med jämna mellanrum. Slutar liksom aldrig finnas till (så där som Jörn Donner och rött läppstift). När det kommer till kläder och skor går alla trender bara i repris, repris, repris. Samma hjul som snurrar runt runt runt.  

Tycker redan nu som 28-åring att det börjar vara rundgång i systemet. Att jag har kommit varvet runt en gång. Undrar om man någonsin kommer att hitta nya trender och stilar. Hur många gånger har vi inte haft nitar och läder? Bondromantik? Randigt och sailor? Svarta bokstäver på vita t-shirts?  60-tals klänningar? Bootcut? Platåskor? Converse? Jeansjackor? Pastelltunikor? ÄÄÄÄ fanns liksom ingenting i NÅGON affär som jag inte har fått LEJDON av i ett tidigare skede i mitt liv? Och jag är bara 28! 

Alltid när man pratar kläder med mommo, så säger hon ”Jasså, det är tillbaka igen! Exakt sådan hade jag då och då och då..”. Visst är det kul, förstås. Men också lite deppigt. HAR VI VERKLIGEN UPPFUNNIT ALLA KLÄDSTILAR REDAN?

Eller så här neggandet bara en reaktion på att jag har en major stilkris (fortfarande) eller att jag har en eskalerande miljöångest, I don’t know. Allt jag ser i webbshoppar, i affärer och i min garderob är bara trååååå-håååkigt. Jag brukar gå i gång på Pinterest, men i gastade jag bara irriterat ”GE MIG NÅT NYYYYYTTT!!!”.

Jag och Arash gjorde en sneakersjuttu med Boni i Vbl tidigare i veckan. I samband med det fick jag mig ett glädjegupp i magen när hon sa att Adidas Superstars gör comeback nu. Hade faktiskt glömt hur fina och tidlösa de är. Det är det enda som jag ens lite kan gå i gång på. Hade likadana i högstadiet. Vita med ljusblåa ränder som jag köpte i en superstor Adidas shop i Phuket. Aaah.

Men allt annat i vår: Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

1

13 Comments

Filed under Mama's got the magic

13 Responses to Menlöst svammel om rundgång i klädsystemet

 1. Åh, vad kul! Jag hade också ett par i högstadiet som jag fullkomligen använde slut. Kanske borde införskaffa ett par igen.

 2. Cecilia

  Alltså, har haft samma déjà vu-känslor i många år, men tycker på något sätt att det är befriande. Förutsägbart. Jahaaa, sini nu ska det tydligen vara vinrött igen! Ingen hets att köpa. Det jag har som är omodernt i år blir modernt om två år igen.

 3. Batwoman

  Mantlar! Tycker att mantlar borde få ett uppsving! De måste ju ha varit poppis senast på 1500-talet typ? :)

 4. Hade ett par sånadär svarta med vita ränder i högstadiet, och det KAN HÄNDA att de finns kvar i någon garderob. Borde kanske leta hemma hos mamma! Hoppas de ännu finns! Minns att jag bytte till mig dem av en kompis, hon var trött på sina skor och jag var trött på mina och så bytte vi. Haha.

 5. ja visst är det märkligt? och varför återkommer det som man minst av allt vill sätta på sig!

 6. Josefine

  Alltså, egentligen tycker jag också det är såå befriande! Sjukt mycket pengar går åt till att köpa nya kläder fast de man har är i högsta grad funktionsdugliga. Det ska vara nyttnyttnytt, typ bara för att ”sneda dragkedjor är såååå förra våren” (eller whatever, medger att jag tappat greppet om vilka dragkedjor som är inne osv..)
  Känner ett sjukt sug efter att köpa mera kvalitetskläder (låter som jag är 60+ men är faktiskt ”bara” 29 ; )
  Är så outgrundligt TRÖTT på slit o släng, att sätta alla extra pengar man har (eller i nuläget INTE har) på nya kläder för att känna sej ”rätt”. Bor på landet, medan man är i hemmasvängarna eller typ åker till jobbet känner jag att det är ok, mina kläder är väl helt ok? Sen om man befinner sej typ på stan eller bland lite mera folk kan jag känna mej som Kusinen Från Landet och totalt useless omodern och UTE. Det är trist. Hemma igen känner man vadvardetförfelpådethär??
  Tänk så skönt om man med 100% gott samvete kunde till största del använda slut på de kläder man har, fylla på med nått nusomdå just for fun. Tänk va skönt om man kunde få börja sätta pengar på nåt annat också, men man VILL ju vara fin och ”inne”. Problemos!
  Kommer ni ihåg då man var yngre och kollade typ på nån vuxen släkting el föräldrar och tänkte att GUUD hen har ju haft dendär jackan/tröjan/glasögonen osv i eeeeevigheter.. Du måååste ju skaffa en ny dendär är LASTGAMMAL, och hen tittade förvånat på en och sa nått i stilen ”vaaa denhär är ju nästan ny, och sååå bra duger länge än”. Sen skämdes man å deras sida, eftersom de inte hade förstånd att skämmas själva ; )
  Nu är det man själv som är dendär typen.. Hahhha. Och faktiskt – på nått vis ÄR det befriande! Fast wannaben inom en rooopar att ITS WRONG, KÖP NYYYY. Svårt detdär, man är fast i nån twilightzone. Funkar sålänge jag får vara hemma på landet ; )

 7. På riktigt, är de hot stuff igen? Haha, jag har använt mina i säkert 10 år, varje vår, så det är ju tacksamt om de är ”moderna” lite nu som då, haha!

 8. Haha, så ja skrattar hela tiden. Haha.

 9. Tanja

  Haha, hade först ett par Superstars med ljusblåa glansiga ränder, när de var uppnötta skaffade jag ett par med lila ränder. Sitter som bäst med ett par Vagabond tygskor på fötterna och tänker ”Hjälp, Superstars e ju så stora och klumpiga!”… :D

Add Comment RegisterKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>