Avånsjuka.

Hej mitt i natten, har haft en ytterst soft dag i dag. Uträttade bara ett stordåd – och det var ett långt solskensjogg med en cyklande Masse vid min sida. Jag sprang och han cyklade. Solen sken, änderna flög och hela stan gick på lördagspromenad. Vid Metviken sprang vi in i Nadia, Dino och Romeo. Hon fick en svettig kram och en klipp-update.

Fick nämligen en chock i dag när jag klippte podden. Jag säger alltså AVÅNSJUK. Är det inte hemskt? Eller kanske det inte är så farligt? I 28 år har jag gått omkring och trott att jag säger avundsjuk (så låter det nämligen när jag uttalar det i mitt huvu), men i dag hörde jag sanningen. AVÅNSJUKA AVÅNSJUKA AVÅNSJUKA. Det är också det som veckans SNAKK handlar om. Avånsjuka. Båda droppar sina topp 3 avundsjukor och därefter debatterar vi den ”kvinnliga avundsjukans” vara eller icke vara. Vi måste snacka mer om det i morgon när ni har lyssnat. Ni kommer att märka att vi har två helt olika uppfattningar (ledtråd: en av oss hävdar strängt att det är en modern myt) och vi behöver mer input. Gå förresten gärna in och lajka vår fb-sida så kan vi prata där.

Nå väl, sedan var syrran, Mats och Willy här på middag. Mamma kockade och jag anordnade ett glassbingo med cirkustema. Drack ett par glas vin och jag pitchade idén att bo tre månader på resande fot i Asien med mami och papi om några år (nu gäller det bara att övertala pappa).

Och Milken, hon fortsatte sin helgföljetong:

1

11 Comments

Filed under Mama's got the magic

11 Responses to Avånsjuka.

 1. A

  Hörde på podden. Ni lyckas bra, jag ville inflika nåt nästan hela tiden. Jag håller heeeelt med dig och blev jätteprovocerad av Nadias uttalanden :) ( trots att jag inte alls känner mig avundsjuk på henne :) )

 2. Stina

  Troligen säger du ”pangkaka” och ”em bil” istället för ”en bil” också. Det gör man nämnligen om man säger orden snabbt.

 3. Johanna

  Glassbingo lät ju intressant! Tell me more :)

 4. Alex

  Men det sägs ju så! Avånsjuka. Avundsjuka låter ju bara fånigt…

 5. Michaela

  Jag börja just också fundera att hur borde man säga det då? Jag sku på inget vis kunna säga det på nåt annat sätt en avånsjuk. Avundsjuk, och ännu med ett riktigt u, låter ju helt fjantigt. Hur sku du villa säga det?

 6. a

  hej, gillar verkligen podden, ni är jätterooliga och intressanta att lyssna på, men får jag bara nämna en liten grej, att, det är mest dig man hör av, nadja verkar tala mycky mindre, är det för att hon är blyg eller du talugare?:)

  • Kul att du gillar! Det är helt enkelt så att jag måste hålla mera käft, för Nadia är tusen gånger behagligare att lyssna på!

 7. a

  Nej det måste du inte!:) har alltid tänkt att din röst är så lungnande, du skulle passa som präst!:)) alltså kanske inte med det du talar om, men din röst skulle vara perfekt!:))

Add Comment RegisterKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>