Poddar jag önskar existerade, måndag-fredag.

Måndag:
Gud & feminism med Amanda Audas-Kass och Liisa Mendelin.

Amamda och Liisa pratar Gud 2014. Om ”gubben på molnet”. Om feminism i kyrkan. Om jämställdhet i hemmet. Om vad (vem?) Gud är. Om vad kyrka är. Om vad församlingen betyder. Barn och tro. Vuxna och tro. Samhället och tro. Och vad det egentligen betyder att vara kristen i Finland just nu.

Tisdag:
Moderskapet med Malena Björndahl, Sara Jungersten, Hannah Norrena och Karin Lindroos

Malenami, Hannah, Sara och Karkki pratar moderskap så det rinner bröstmjölk ur öronen (URSÄKTA GICK ÖVER GRÄNSEN SORI). Graviditet, förlossning, anknytning, amning, små barn, stora barn, babyangst och så vidare. Olika sammansättningar och teman varje vecka. Voi drömpodden för alla sorters mödrar.

Onsdag:
Feministf*ttan med Jeanette Öhman, Linnea Portin, Anne Hietanen och Anna Friman

60 minuter lång musik för öronen. Ett riktigt HÄRRRRLIT samtal (som Anne sku säga) om jämställdhet och kvinnor och män och arbetsliv och familjeliv och internet och medier och pengar och makt och aktuella fenomen. 

Torsdag:
Chef.red.pod. med Jens, Camilla, Micaela och Marit.

En timme lång journalistikfrossa med de finlandssvenska mediecheferna. Får gåshud vid blotta tanken. Det skulle vara så oooerhört intressant. Utmaningar, usla tider, möjligheter och framtiden. Snack om webb vs. tidning. Prenumerationer, pengar och betalmurar. Aj aj aj så jag SKU LYSSNA.

Fredag:
Faderskapet med Antti Koivukangas, Ben Bergman och Janne Strang.

Graviditet, förlossning, anknytning, amning, små barn, stora barn, babyangst och så vidare. Olika sammansättningar och teman varje vecka. Voi drömpodden IGEN!

På helgerna kan jag sedan hålla mig till Sverige och mina vakiopoddar (eller sedan någon riktigt udda sammansättning som Fredagsmyz med Jörn Donner och Malin Klingenberg, eller kanske Lördagsbuz med Magnus Beijar och Märtha Tikkanen? Söndagslunk med Elisabeth Rehn och Sami Mannil?).

Så: Vad väntar ni på? Ni vet väl att SNAKK enbart görs med en iphone och en babystrumpa? VILL HA MERA! Nu är det er tur: Vilken vore drömpodcasten i ditt liv just nu?

21 Comments

Filed under Mama's got the magic

21 Responses to Poddar jag önskar existerade, måndag-fredag.

 1. Lotta

  Emigranter – gärna finlandssvenska. Om kulturkrockar och likheter. Ärligt och rakt på sak vad man stör sig på/älskar/INTE FATTAR och vad man saknar hemifrån/inte skulle kunna leva utan efter en flytt från nya stället. Något sånt. Får kanske börja själv men dilemmat är ju vem man ska prata med när man är ensam expat. Monolog?

 2. Jag sku lyssna på flera av nämnda poddar. Saknar dock en pod om pedagogik och samhället. Har inte valt snackare ännu men Slaget efter 12 igår var som en bra början…

 3. Åh hahahahahaha, jag skulle vara FRUKTANSVÄRT nyfiken på vad jag och Jörre skulle prata om på Fredagsmyz. Usch vad jag skrattade (åt Sami och Elisabeth också).

  Jag skulle nog också lyssna på alla de här poddarna. Jättebra idéer. (Du brukar ha det). Hoppas berörda parter hoppar på idén!

  • Alltså FATTA segheten i Lissu & Sami-podden. Herregud världens långsammaste, mest trögflytande podd! Fast liksom ändå ljuvlig. HAHAHA.

 4. Jag har aldrig lyssnat på en pod. Någonsin.
  Är t o m osäker på vad det är trots att jag följer många bloggare som uppenbarligen poddar. Lite..pinsamt kanske..

 5. Malin, du kunde ju ha en flytta-till-Åland-podd! Ihop med Caj, kanske? Eller nån annan inflyttad, som Karin.

 6. Haha, du är så ljuvlig Linn. Faktum är att jag gått runt och haft poddningssug ett tag nu, men inte kommit på vem jag borde podda med. Kanske du puffar mig framåt nu! :)

 7. Nämen! Detta är de finaste fantasikretsar jag nånsin rört mig i. :’) Känner mig både smickrad och hedrad!

 8. susannah

  Men var och hur hittar man alla dessa poddar? Undrar en som är lite grön inom ämnet…

 9. Alltså det här är så egot. Men senast igår drömde jag om en egen podcast. Med min bästa vän Elin. Vi har alltid en massa fina diskussioner om livet. Andlighet. Ärlighet. Sanning. Allt det vi går igenom och hur det passar in i det större perspektivet. Diskussioner vi båda blir helt höga på. Och får oss inspirerade att leva ärligt, sant och älska allt och alla. En riktigt flumpodd. Med massa Hallelujah. Amen och ”Lägg a tidee”!

  Å jag är ju skitdålig på att lyssna på POD. Vill helst prata själv.

  H. Den mest ödmjuka människan i Österbotten.

  Ps. Tänkte också igår att när tiden är mogen ska jag bjuda er på lunch och mjölka ur er PODtips. Sådär som jag lärt mig av Blondinbella..

 10. anonym

  Men alltså vad är grejen? Orkar lyssna max 10 minuter på vilken pod som helst. Sen blir det så tråååkit och så stänger jag av. Vill hellre läsa, det går snabbare och så kan man hoppa över det man inte fastnar för.

 11. Linda

  Snakk är/har allt jag behöver! Önskar bara att den skulle komma två gånger per vecka iaf! För nu har jag ju bara trevligt och underhållande sällskap på en länk per vecka… :)

 12. Nenne

  Har aldrig reflekterat över att de skulle vara något ovanligt med ”härrrrligt”, men nu när du säger det. Ganska härrrliga poddar du hittade på. En består ju faktiskt av en… herr-liga…

 13. Det är ju ungen dum idé! Haha, jag får försöka få med Karin på tanken!

 14. Hej fran en expat! Jag har en podcast som faller i den kategorin. Litegrann. https://soundcloud.com/moterdiggladjen

 15. Pingback: tillbakablicksskärtorsdag | ʜäxʙʀʏɢᴅ

Add Comment RegisterKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>