Jenkkilove!

 

Inlägget är i samarbete med Cloetta och Suomen Blogimedia.

1

Fick en förfrågan om att delta i en utmaning tillsammans med Xylitol Jenkki (världens första xylitol-tuggummi!) och tänkte genast ”SÅKLART!”. Kanske främst eftersom man som finländare hela livet blivit uppmanad att äta xylitol efter maten. För en tid sedan landade ett berg av tuggummi hemma på vår trappa. Vi till och med tömde en hel låda i köket för att förvara tuggummi i. Sedan dess har jag och barnen tuggat frenetiskt.

3

I en undersökning som gjordes visade det sig att barn till mammor som använde Jenkki Professional (100% xylitoltuggummi) hade 71-74% mindre hål än andra. Hade ett Skype-möte med Jenkki-teamet för en tid sedan och de presenterade alldeles förbluffande fakta om hälsoeffekterna med xylitol. Förvånade mig att ett så enkelt medel kan göra så stor skillnad. Vi äter ungefär 2-3 tuggummin per dag och det är ungefär vad som rekommenderas. Tre gånger dagligen, tio minuter åt gången. Lätt som en plätt.

Det är ju också skojigt med vissa smaker och dofter som gör att man omedelbart slängs tillbaka till det förgångna. En av mina allra starkaste högstadiedofter innefattar faktiskt Jenkki. Efter Lilla hembageriets örfil och Mars-glass så kommer tuggummi med salmiaksmak. Så doftar högstadiet för mig:

2

Varje gång jag tar ett sånt nu slungas jag tillbaka till Buffaloskor, stökig klass, doften av skolmat och ängsligt pirr i magen. När man blåste tuggummibubblor i korridoren och var allmänt odrägligt. Men nu har jag lyckas vända på det. ÄLSKAR det här tuggummit. Sedan vi fick en massa Jenkki har barnen blivit alldeles beroende av att alltid ha ett tuggummi inom räckhåll. Funkar också otroligt bra som muta när maten går trögt. Men det gäller också mig själv: Att äta och inte tugga tuggummi känns nästan läbbigt.

2

De här känns nästan som godis. Fast liksom mycket bättre.

1

I samma paket ingår också att jag ska åka till en tandläkare och diskutera mina tandvanor. Jag är otroligt nervös eftersom jag är urusel på att gå till tandläkaren. Visst, jag tvättar och borstar och tuggar, men jag besöker tandläkaren alldeles för sällan. Hoppas att PlusTerveys är snälla med mig i morgon. Önskar att jag hade samma driv som Matheo. Det bästa han vet är är han får gå till tandläkaren. Han var förra veckan. SOM han hade väntat. Hoppas han får ha fina tänder livet ut så ivern håller i sig!

5

Nåja, får återkomma om hur det gick!

4 Comments

Filed under Mama's got the magic

4 Responses to Jenkkilove!

  1. Jag fick faktiskt det rådet av min tandläkare när jag gick i lågstadiet, att jag skulle tugga tuggummi några gånger om dagen. Gissa om jag var nöjd när jag fick säga åt min lärare att ”min tandläkare har sagt att jag ska tugga” när hon bad mig spotta ut tuggummit. Det var ju inte tillåtet att tugga i lågstadiet… Och jag har aldrig haft ett hål ännu, så kanske det gav resultat!

  2. Jag älskar detdär raspberry-liquorice, det är bara så synd att det tappar smaken så fort att man måste äta flera i rad ;) en påse tar slut lite för fort. Hah!

  3. Jag tycker att du har fått inlägget väldigt okonstgjort! Många sånhä inlägg som skrivs av bloggare så blir ofta stela. Så jag måst säga att du lyckades riktigt bra med att verkligen ha någon poäng med din text annat än reklamreklamreklam. :)

Add Comment RegisterKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>