Söndag, mumin och sånt.

1

Det är konstigt hur jag alltid tror att helgerna är den tidpunkten när jag ska hinna ställa allt till rätta. Liksom packa upp resväskorna från förra helgen, eliminera berget av kläder på sovrumsgolvet, tvätta, träna, stöka och ha mig. LÄR MIG ALDRIG. Och blir alltid lika besviken när det blir söndagkväll och allt är precis lika ogjort som innan. Jag gjorde INGET av det jag skulle. Inget av det jag räknade upp.

Däremot hann jag ta en och annan tupplur, träffa syrran och ha sovmorgon två gånger om. Och den här gången förlåter jag mig. Ibland (vågar mig nästan på ett oftast) är det viktigare med återhämtning än rent hus. Det ser ut som satan här. Men jag är i alla fall utvilad. Förra veckan sov jag så eeeeeelääändigt. Nu börjar jag äntligen vara i kapp.

I natt sov vi alla i vår säng. Jag vaknade först. När jag skulle smyga iväg viskade Matheo ”kan vi snälla leka muminleken först?”. Går ut på att man turvis säger en muminfigur tills ena inte längre kommer på någon. Den inleddes som vanligt ”Jag säger Mårran så har vi den undan” (han är LIVRÄDD för Mårran). Förlorade såklart, efter sisådär 40 namn. Sedan smög vi ut och arrangerade frukost. Matheo tog muminlådan från rummet och dukade upp 26 muminfigurer på kösbordet. Muminmuggar. Ägg. Kaffe. Bröd. Mumin cd:n i bakgrunden. Runt 10 väckte vi (Snusmumriken och Filifjonkan) de övriga latmaskarna (Muminpappan och Lilla My).

SÅ inleder man en muminsöndag.

5 Comments

Filed under Mama's got the magic

5 Responses to Söndag, mumin och sånt.

  1. Mia

    Vilken ljuvlig lek! Den ska jag introducera nästa söndag. Tack!

    • Vi leker den sisådär varje dag. Ganska tröstlöst när man ska gå igenom alla samma typer. Den som börjar förlorar alltid, haha.

  2. Eva

    …och så det stora Muminreportaget i Vasabladet! Herregud Linn, får man inte tidningen om man jobbar på tidningen? :)

  3. Vad härligt med en massa mumin :D Mumin är ju bäst! :D

Add Comment RegisterKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>