Kort meddelande.

Hej svenska Yle, ert aprilskämt var uselt. Eller kanske inte uselt (visst log jag stundvis), men osmakligt. Jag tycker helt enkelt det är onödigt att driva med könsfrågor så här. Hen är ett användbart ord (i rätt sammanhang). Är det ”roligt” att ge folk vatten på kvarn så här? Är det HAHAHA-roligt att förstärka (vissa) människors negativa associationer till hen? Vem var det egentligen som skulle skratta?

Och framför allt: är det så här ni ser på språkutveckling och genusfrågor? Jag som tyckte att Yle alltid varit bra på att använda hen?

Jag vet faktiskt inte vad som är värre, artikeln eller kommentarerna. Här framgår det verkligen HUR TRÖTTSAMT DET ÄR ATT FOLK 2014 ÄNNU TROR ATT JÄMSTÄLLDHET OCH GENUS HANDLAR OM ATT SUDDA UT KÖNEN ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ.

Slut på argt meddelande.

2 Comments

Filed under Mama's got the magic

2 Responses to Kort meddelande.

  1. Ennet

    Jag blev så besviken när jag läste det! Efter pinsamheten med kaktusar och tamponger, ursäkter hit och dit gör dom nu dethär?suck.

  2. Riktigt riktigt DÅLIGT!

Add Comment RegisterKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>