Skamrum.

1

I dag slösade jag fyra timmar på att reda upp i barnens rum. Två sopsäckar (!) med skitsaker förde jag upp på vinden (stackars oss när vi ska flytta). Tömde, sorterade, tvättade, skurade, torkade och bytte sängkläder (hittade bland annat en förmultnad köttbulle i en av lådorna längst upp). Det var fan i mig ingen vacker syn under sängen heller.

Barnens rum är verkligen en major katastrofzon för oss. Jag orkar inte bry mig och jag orkar under inga omständigheter städa i samma huisiga takt som de råddar. Oftast är det så fullt av kaos att ingen vill vistas där, förutom på natten.

Det största problemet är att de har mer grejer än de kan hantera. Det äcklar mig hur mycket leksaker vi har och jag vet inte hur jag ska få bukt på det här. Jag mår så skit över att det har tillverkats så här många plastiga äckelgrejer – bara för att förvaras på en kall vind i Finland (miljön tackar not so much). Får svindel av alla barnkalas, jular och födelsedagar som ännu ska avverkas i presentväg. ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ.

12 Comments

Filed under Mama's got the magic

12 Responses to Skamrum.

 1. Jag minns en tid när jag som nybliven morsa plockade på mig diverse billigt plastkrafs på loppisar i ren leksaks-iver. Nu – not so much.

 2. Pia

  Liten tröst: det lugnar ner sej. Nu när våra är 7 och 8 så känns det som om vi är över värsta leksakskulmen, lego är ännu superaktuellt men annars mest böcker och pyssel. Största boven för tillfället är kalaspåsarna. Vi röjer legon varje kväll, och pärlor och maskeradkläder. Jo och serietidningar och böcker. Not bad.

 3. Alltså. Hög igenkänning på den!

 4. Linda

  Jag höll på att få nervsammanbrott varje gång jag gick in i dotterns rum, (detta var för två år sedan) och dessutom ville hon aldrig leka där… Så en helg överraskade jag henne. Ny möblering, städat och ordnat, ändrat och fejjat. Utan att skoja tog jag säkert bort 50% av hennes leksaker. Det blev genast en stor hit, och vi kör samma princip ännu! Sakerna som e kvar tycker hon allra bäst om och värdesätter dem därefter! Hon älskar sitt rum nu! :)

 5. Anna

  Håller med dej om att alla leksaker i överflöd ger dåligt samvete. Så tusans onödiga saker som tillverkas – som bara köps och aldrig leks med!

 6. monica

  Varför spara allt plastskit på vinden? Sälj på loppis, för till välgörenhet el dyl. Släng bort! Inte så svårt! Och säg vänligt men bestämt att ni inte vill ha en massa onödiga leksaker till jul o födelsedag ( sånt där slit och släng plast dvs…) H. Mamma till två

 7. Sälj bort på loppisar och släng det som är sönder eller slitet. Jag har sagt åt vänner och bekanta att vi vill ha kläder och böcker. En del har vi önskat någon speciell grej av. Solglasögon eller cykelhjälm t.ex.. En mamma sa åt mig att barn inte vill ha annat till present än leksaker, men om alla ger leksaker drunknar de i mängden.

 8. carina

  Vi har knappt köpt några av barnens leksaker själva utan dom har fått dom födelsedagar och jular från resten av familjen. Nu har vi helt enkelt bett alla att inte köpa leksaker och alla har funnit sig i det. Pysselgrejor, böcker och kläder är mycket mera nödvändiga saker som framför allt inte tar så mycket plats! :)

 9. nalaneps jenni

  vi har alltid haft ”inga leksaker” principen på kalas. ´Funkat bra hittills. Vi har egentligen allt de behöver ( och mer ) så jul och födisar är jag nazi morsan som är kräsen med gåvorna! Igår var de på cirkus och jag hade bestämt sagt åt mina föräldrar som tog dit dem att de INTE FÅR KÖPA NÅN LEKSAK hur barnen än tjatar. Upplevelsen och popcornen räcker bra som ett minne och dedär plastprylarna är kul i fem minuter… Men jo man hamnar så lätt i dendär situationen. . . suck. . .

 10. Jag vet precis vad du skriver om. McDonald´s platsgrejer får mig att hyperventilera… tänk att det ens är lagligt.
  Mina ”småttingar” är ju inte så små mera. Nu är det kläder, kläder överallt, rena och smutsiga i en skön blandning. Inte så mycket bättre.

 11. Det är bara att vara hård och kall när det städas… det som är söndrigt, alltför plastigt eller oanvänt är det helt enkelt adjöken med. Mot stormossen med det!

 12. Håller med om att hård städning är grejen. Släng och skänk. Det som barnen kanske skulle sakna åker i ”karantän” hos oss. Ett halvår i förrådet och ut sen om barnen inte nämnt saken. Och memory nr 2, 3, 4 etc går oöppnade in i presentförrådet. Är inte ens orolig att ge tillbaka till samma dagiskompis som gett det. Herregud, vilken förälder minns vilket memory man gett vilket barn senaste året.

Add Comment RegisterKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>