Lempiasioita

Johanna tog till ett mycket smart knep för att liva upp slöande bloggar i mellandagsdvala – bloggutmaning! Jag brukar vara värdelös att komma ihåg att ta mig an dylika (och om jag ska vara ärlig brukar jag tycka att de flesta är boooo-ooooring). Men NU ska jag! Med hjälp av 10 bilder lista 10 saker jag diggar extra mycket.

20121230-004412.jpg

Mat. Syftar i synnerhet på plockmat. Det finns ingenting som jag kan älska och äta så mycket av som små, små saltiga läckerbitar på ett stort bord. Stunder som dessa är man verkligen bottenlös. Buffédöden kommer att bli mitt fall. Obs. Detta gäller ej sötsaksbufféer. Där hittar jag sällan sånt som behagar mig. Blotta tanken på gräddiga små gelatiniga saker gör mig illa till mods.

Skärmavbild-2012-10-17-kl.-12.26.48

Alex & Sigges podcast. Jag trodde inte att någon skulle vara kapabel att ta ifrån mig min all time favoritpod Filip & Fredrik, men det hände redan i Alex och Sigges första. Jag tycker att den är så fruktansvärt skarp och hysteriskt roligt. Jaja, det visste ni redan. Däremot har jag en ny jättebra pod att tipsa om: En varg söker sin pod med Liv Strömqvist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli. Utkommer sällan. Men nivån kompenserar.

20121230-005247.jpg

Middagar. Om jag inte hatade att göra vardagsmat skulle jag helst ha middag med kaveris och bra folk varje dag. För jag älskar att äta med andra. Och jag älskar att äta på vår gård. Ogillar däremot att äta makaroner i november i ett skitit grått kök på Brändö.

bild-3

Lugg. Jag älskar lugg. Men är dessvärre alldeles för lat och bekväm för att värdigt upprätthålla en.

IMG_1727

Evihetsskorna. De här sandalerna har jag haft i sju år. Köpte dem på loppis samma höst jag flyttade till Vasa.

IMG_2305

Tvisäck, Snappertuna. Finns ingen plats på jorden där jag är mer tillfreds. Finns heller ingen plats där kvällssolen är behagligare. Det har ni aldrig hört förut. HAHAHAHAHA.

IMG_6024IMG_4498

Färg. Finländare tenderar vara så förfärligt rädda för färg. Det tycker jag är fasligt trist. Som om det inte vore tillräckligt grått annars.

bild-1

Bokhyllan. Fråga snällt av farmor om jag pliiis pliiis kan få ärva hennes hylla i källaren. Fick den direkt.

IMG_3787

Landa-känskan. När man från smällkall vinter är så här nära marken. Entusiasmen svämmar över.

4 Comments

Filed under Mama's got the magic

4 Responses to Lempiasioita

  1. Oiijj, va härliga bilder <3 Tack!

  2. Snigeln Harald

    Om man får vara framfusig så anmäler jag mig som frivillig att ta emot en haaste (jaja, jag vet att det inte funkkar så…), men har torrt som i öknen på min sida1

Add Comment RegisterKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>