Ingalunda

Jag fattar verkligen att jag var trött som en trasa när jag fortfarande var hemmaförälder på heltid. Inte för att barnen höll mig vaken eller så. Utan för att jag totalt saknar självdisciplin när det kommer till läggning av mig själv. Jag lyssnar på poddar och läser nätterna igenom, när jag vet att morgondagen är ledig. Och det är ju en förjävlig osanning. För jag är ju trots allt sällan befriad från tidig väckning, morgongröt och dylikt (säg den småbarnsförälder som är). Tror klockan var runt 3 när jag somnade i natt. Skönt just då, men ack så plågsamt  när Milken väckte mig halv tio i morse. Alldeles svimfärdig av tröttma. Det här jullovet tröttar ut mig totalt.

Här måste jag verkligen passa på att applådera åt mig själv. Jag trodde inte att jag skulle sköta mig så här bra den här hösten. Har disciplinerat gått och lagt mig vid typ 22,23,24 varje vardagskväll. Och sovit som en stock. Vaknat pigg och glad.

Utvilad efter jullovet, sa ni?

Fail (eller fejl, som man säger i Vörå).

5 Comments

Filed under Mama's got the magic

5 Responses to Ingalunda

 1. ”Svimfärdig av trötthet” när Milken vaknar halv tio, hahahhah! Ojoj,

 2. Emilia

  Jag har också samma problem. Behöver själv 7-8 timmars sömn och med en som närmar sig 2 år och är full av energi kl 6.15 varje dag så skulle jag alltså behöva lägga mig ca 22. Men då hinner man ju ingenting som man planerat göra på den korta ”egna tiden” man har.

  Tips mottages med tacksamhet :-)

 3. Det längsta min tvååring någonsin sovit är till sju. Och då hade han vaknat och behövt tröst under natten. I allmänhet vaknar han 6. Eller som i morse 5.23 …
  Jag skulle vid det här laget ge min vänstra fot för att få sova ens till åtta.

 4. Monica

  alltså sover dina barn till halv tio ???? har inte hänt i denna familj, inte ens till halv nio , nån enstaka gång har de sovit till halv åtta… skulle inte alls klaga om jag var du !
  halv tio är vi ju redan på väg ut !

Add Comment RegisterKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>