Framme!

Ett dygn har passerat i den afrikanska övärlden. Och jag har äntligen masat mig till receptionen efter internet. Det är alldeles fasansfullt dyrt att vara bloggare här nere (sju euro i timmen kostar wifin), så jag skall försöka fatta mig kort. Resan hit ner var fruktansvärt tung, Milisen är ingen hundraprocentig flygare, kan man kanske säga om man säger det snällt. Matheo däremot, han är det bästa flygsällskapet man kan önska sig. Han är så ljuvlig och tacksam att resa med. Och man märker så tydligt hur han är i sitt esse här. Han är så glad och full av energi.

Men olyckligtvis hamnade vi bakom väldens nervvrak till par. I vår ålder ungefär. Satt med huvorna uppdragna över huvudet, framåtlutade med fingrarna i öronen. Stirrade fult och pratade om när man skall uppfinna barnlösa flyg. När milisen blev trött (hon hade för fasen stigit upp 2 på natten, då blir vem som helst lite grinig) och hade lite svårt att komma till ro i min famn och grät, vände sig bruden om och väste ”KOITA NYT VITTU TEHDÄ SILLE JOTAIN!!”. Fick svindålig fiilis och hoppades att det snart uppfinns flyg för barnlösa. Men nu är vi här och alla njuter, så vi spricker. Skall passa på att njuta nu, för det tar säkert 10 år innan jag vill flyga med Milisen igen. Tur att det är två veckor tills nästa gång.

Idag har vi bara latat oss i liggläge och ätit diverse godheter. Är så sinnessjukt utmattad. Nåt mer tänker vi inte göra heller. Nu vågar jag inte utmana nätödet mer, så vi slutar här. Återkommer imorgon om det vill sig. Nätet funkar som sagt inte riktigt när man vill och varje dag, så vi hörs när vi hörs.

Ps. Milsy redan haft vattkoppor i Finland. Hon fick en dryg vecka innan vi åkte. Vi fick läkarintyg på att hon inte smittade och ingen stoppade oss vid gaten, så vi hade galen tur. Vågade inte blogga om det, ifall .. ja, jag vet inte. Ifall det skulle lägga käppar i hjulet.

20120120-155055.jpg

20120120-155424.jpg

20120120-155601.jpg

20120120- 155845.jpg

70 Comments

Filed under Mama's got the magic

70 Responses to Framme!

 1. men alltså jag förstår verkligen Milea som blev arg för att hon var tvungen att hamna att sitta bakom sånadär typer. De är så sjuuuuukt jobbiga de där barnlösa.

  Nåja, nu är ni där, jag dör av avundsjuka och längtar ännu mera tills vi åker iväg i vår. Njut för bövelen!

 2. Jag vänta på er flygrapport och hade försås hoppats att det sku ha gått bra och att alla varit nöjda. Synd att det inte var så. Kanske ni har nattflyg hem så att hon sover då och att ni får lite trevligare sälskap framför er, nån som kanske leker lite ”kukkuu”-lekar.

  Jag har flygit NY-Köpenhamn med en pojke brevid som sku sova och hela tiden sparka mig, var lite trött efter den resan men aldrig att jag ändå sku säga sådär fult, man försöker ju alltid det bästa, hoppas jag.

 3. Va härliga de ser ut! Skulle också vilja befinna
  Mig utomlands i värmen:]

 4. Jag fattar inte att sådana typer måste resa. Tål de inte ljud så kan de väl stanna hemma. Duktiga ni, det där testar ju verkligen ens tålamod.

  Söta Milea! Tur att ni fick åka, vattkopporna kommer att torka fint där i solen. Kram.

 5. Usch vad tråkigt med sådana människor.. Visst kan man ju uppleva att andras barn är lite ”jobbiga” men aldrig att jag skulle säga så där..
  Njut på nu bara!

 6. Fattar inte…vem är dessa otrevliga människor som e sådär. Har så svårt att förstå dom…inte gör jag det heller :/ Skönt att ni är framme och att Millis redan haft vattkoppor! :)

 7. Pingback: Cry Baby. - Chimping

 8. C

  Alltså vad har människor för fel i huvvet. Jag kan inte fatta det där hatiska beteendet mot barn. sen verkar ju många nog lugnt acceptera att sitta brevid en 150 kg tung svettluktande fullis som halvt ligger över ens flyplansstol. det gör liksom ingenting. Men en liten 1-åring kan tydligen reta gallfeber på folk. voi suck. Ha en super trevlig resa!

  • Men så måste man ju försöka tänka det från bådas perspektiv också. Om någon har rest väldigt länge, vi säger över 15 timmar och kanske helst av allt skulle vilja stänga ögonen och vila en stund och så sitter det då en familj någon rad bakom där barnet gallskriker non stop. Om du påstår att det inte skulle vara det minsta irriterande så ljuger du, för vem som helst finner barnskrik jobbigt, speciellt om man är instängd i ett litet utrymme och många kanske är flygrädda eller så annars bara trötta/huvudvärk/illamående? Jag tycker i alla fall att barnskrik är sjukt jobbigt, men så undviker jag att utsätta mig för situationer där jag vet att jag kanske måste stå ut med det. Jag har bara åkt flyg tre gånger i mitt liv och alla de gånger var i första klass och där var det nästan skrämmande tyst. Alla människor har lika stor rätt att resa, med eller utan barn och man är medveten om att risken är stor att det finns barnfamiljer på flyget, klarar man inte det så ska man hållas hemma. Summa sumarum: Jag avskyr barnskrik och får huvudvärk genast av det, men så flyger jag inte heller så jag har ingen orsak att klaga :D
   Ang. 150 kg tunga snuskiga gubbar så har man faktiskt rätt att säga till om man finner det störande, alltså på så vis att man blir obekväm med att en främling hänger över en, och det ska inte ha nåt med kroppsvikten att göra.

   Tack för mig! :)

   • Klart att det är jobbigt men man får fasen inte bete sig så ändå.

   • Men tänka och tycka får man men beter man sig så där kunde man lika väl skippa åka flyg. Den som har gett sig in i leken…

   • Jag är själv frivilligt barnlös och uppför mig korrekt, dvs skriker inte gormar åt folk på flyg osv.
    Däremot tycker jag att et har blivit lite snedvridit i samhället när vi som inte har barn altid ska anpassa oss och acceptera allt runt i kring barn överallt.
    Finna oss i skrik, spring, ouppfostrade barn som gör precis som de vill.
    Skulle man bara titta minsta lilla frågande så får man onda ögat av föräldrarna och blir säkert kallad för ”typ” så som ånga av er här bland kommentarerna gör nu.
    Ömsesidig respekt vore bra.

    Mrs G

    • Att ett barn skriker eller springer på flygplanet behöver inte betyda att det är ouppfostrat. Det går nämligen inte att uppfostra en 1 åring till att sitta stilla flera timmar i sträck, knappt ens en kvart.
     Men visst har småbarn lika rätt att flyga som alla andra. Ömsesidig respekt, javisst.
     Men att gorma som dom i sätet framför gjorde är att visa absolut ingen respekt alls! Fy sjutton vad jag hade blivit arg.

    • Tvåbarnsmamma

     Alla barn är inte så lätt att uppfostra väl! Vi är väldigt stränga med vår (snart 4 åriga) dotter och gör precis så som det sägs att man ska göra för att t.ex. få henne att lyda, hon gör ändå som hon vill.

     I vissa fall är det MYCKET svårt att uppfostra en unge, gener spelar stor roll och sånt kan man inte ändra på fastän man går efter alla regler och provar allt.

     Så att ni utan barn ska behöva ”finna er i skrik, spring och ouppfostrade barn” är inget att gnälla över, visst är det jobbigt med skrik även för oss föräldrar men det är bara att inse att det är såhär livet är! Säkert skrek vi alla också och gjorde sånt vi inte fick när vi var små.

     Att häva ur sig en såndär spydig kommentar som bruden på flyget är bara så otroligt omoget och elakt. Tror vissa människor att föräldrarna inte bryr sig ifall barnet gråter? Det är väl klart att man alltid gör vad man kan för att lugna ner sitt ledsna barn, men sånt verkar vissa inte riktigt förstå.

 9. Jennie

  Månne hon hade sagt så om en människa med exempelvis högljudda ticks hade suttit bakom henne. ” Koita nyt vittu hillitä ittees!” Tycker det hon gjorde borde vara straffbart! Alla har rätt att resa och trötta småbarn får man faktiskt räkna med på flygplan. Ha en avkopplande semester!

 10. Emilia

  Så där va vår son oxå då vi flög med honom då han va 10mån. Hade svårt att komma till ro i famnen då han va van att somna i vagnen. För oss hjälpte de att hålla i stadigt och ”guppa” (så där som i prästens lilla kråka) med benet och hålla ut en stund med lite gråt tills han fick ro.

 11. Må hennes Karma göra så hon hamnar bredvid en värre unge på hemresan.

  Vad skulle du gjort?

 12. Anonym

  Ja gillar int hlr barn på restaurang å transportmedel (så e d bara). Man gillar sina egna, men inte andras.

 13. Annika

  När jag flög med Finnmatkat i somras fanns det ”barnplatser” på flyget åtminstone på de främsta sittplatserna. Någong slags säng fästes i väggen framför de första sittraderna. Där sov bebberna i lugn och ro. Vet inte om ert flyg har såna, eller kanske de är reserverade redan. Naturligtvis kostar de säkert lite extra också..

  • Linda

   Vi bokade också barnplats när vi ifjol reste med vår 9 månader gamla dotter. Helt suveränt att kunna ha henne på golvet under flygningen. Det är absolut värt att betala extra för!

 14. Anonym

  Jag gillar inte hlr barn på restauranger å public transportations (sorry, men så e d bara). Man gillar sina egna, men inte andras.

 15. my

  Synd att flyget gick som det gick.. vi flög några månader sen med vår son som är född några dagar efter Milea o hadde världens tur att fast han blev jätte trött på hemvägen(8 timmar o flyget gick vid 18) o han fick int sömn i min famn så va de nån farbror som satt bakom oss så lekte me honom jääättte länge :)

 16. Mikaela

  Oj hoppas du träffar den där tjejen igen då hoppas jag att du drar till med din finska o förklarar för henne att ….Koita nyt vittu käyttäytyä niinkun aikuinen ihminen!
  Njut ni nu bara o så skiter du i bittra människor som har mens.

 17. Anonym

  vår familj var med om det där på en matrestaurang en gång… jag som annars aldrig är otrevlig blev skitsur och sa att då tycker jag att ni ska äta hemma eller också tänka er för var ni sätter er. För dom valde faktist själva bland flere lediga bord att sätta sig jyst bredvid oss familj med 4 barn.

 18. cissi

  Ja du borde verkligen ha sagt som Mikaela skriver här ovanför tillbaka åt den där typen. :) Nog är det ju påfrestande med barn som gråter men vill man vara på säkrare sidan så kan man ju ta med sig öronproppar, eller sätta på lite musik i hörlurarna. Åååh… tjuriga kärring.

 19. Usch fy, att säga så där. Fast man har haft en tung dag (?) borde man ju nånstans ändå förstå, att barnen inte skriker för att jävlas och att föräldrarna nog antagligen gör sitt allt för att dom inte skall skrika.

  • Anna La

   Precis. Inte är det föräldrarnas dröm att ha sitt barn att skrika…

  • Håller precis med! det är ibland super-irriterande när barn skriker, säkert ännu mer irriterande på ett flyg när man ska sitta stilla länge o inte slipper bort, men nu borde väl en vuxen människa ha så mycket vett i skallen att hon förstår att int barn skriker för skojs skull! De e int sådär hejsan-hoppsan för dom heller om dom skriker ju! Plus att come on, klart föräldrarna gör allt dom kan för att få tyst på barnen! ingen vill ju höra sina barn skrika… vad mera ville hon liksom att du skulle göra?! otroligt cool är du linn men troligen ändå inte en trollkarl(eller kvinna :D)!

   samma feeling får jag ibland på bussen när det kommer in en 2-3 åring i värsta trotsåldern som får hemsk raivare om dom inte slipper o sitta vart dom ska o trycka på knappen osv… så skriker o gormar dom o mamman blir rödare o rödare o man riktigt märker hur stressleveln stiger o så sitter människor där o himlar o snurrar på ögonen o suckar… vad annat vill dom liksom att man ska göra?! stiga av bara för att ungen blivit sur?

   Sådana surisar borde växa upp och lära sig bete sig själv!!

 20. Anonym

  Som nämnts ovan är barnskrik en av d mera plågsamma ljuden. E nog många som inte alls gillar sånt då man äääääntligen ska få åka iväg på den där (romantiska) avslappnande resan till värmen.

  Få säger det högt, men de allra flesta morrar högt inombords å fundrar hur man kan resa med så små.

 21. Linda

  Alla väntar väl sig en avslappnade resa i trevligt sällskap. Men sen finns de ju ingen on/off knapp på barn heller. Alla måste väl använda lite sunt förnuft. För nog är det mycket irriterande för en förälder också då barnet skricker!

 22. Hur reagerade du då? Jag brukar mest bara bli stum och först efteråt komma på att jag borde ha sagt ditt och datt. Som en gång i åbo kom en ung man och ville reklamera nåt och jag log och sa att jag bara pratar svenska och det jag fick tillbaka var bara ” idiotti”, o ja sa bara : huh… och stod och stirrade efter honom.

 23. Eva från Karis

  Ja, mycket ska man få höra… Hoppas ni njuter av semestern trots den mindre trevliga ”starten”.
  Hälsa pappa och mamma.

 24. Idag finns det faktiskt flygbolag som har barnförbud på vissa flygningar eller förbud mot barn i Business och Firstclass.
  Det finns även hotell där där det råder totlt barnförbud.
  Bra tycker jag på ett sätt, för har man inga egna barn och vill resa bort för lugn, ro och avkoppling så vill man inte ha en massa stök, spring och skrik på sin semester.
  Och sen finns det familjehotell för barnfamiljerna.
  Toppen eller hur, då blir alla nöjda och glada!

  Njut nu av semestern, och kopporna torkar nog ut snabbare i värmen.

  Kram Mrs G

  • Anonym

   Jag håller med dig Mrs G. Jag är också frivilligt barnlös och om man då vill åka bort på en avkopplande semester så vill man inte sitta bredvid en familj med spädbarn som skriker hela vägen. Jag förstår att det är jobbigt för föräldrarna, men kanske man kan avstå att flyga medan barnen är så små att de inte klarar av kabintrycket etc.
   Bara för att man inte vill ha barn själv betyder det att man hatar alla barn. Men precis som vi förväntas ha tålamod och respekt för barnfamiljer gäller det även tvärtom.

 25. Sju euro? Hutlöst! Ser underbart ut i alla fall, strunta i Internet och njut!

 26. Hu vilka typer!
  Jag hamnade en gång framför en grinig 1-åring på ett flyg, löste det med att skoja med ungen. Några lustiga miner av en främmande tant fick tyst på barnet.

 27. A-S

  Sedan jag själv fick barn (minns inte hur jag tänkte innan det) har jag aldrig brytt mig då någon annans barn gråter/skriker, på sin höjd tyckt lite synd om föräldern.
  Man kan ju också tänka som så att du har en viss begränsad möjlighet att få tyst på ditt gråtande barn, medan en vuxen människa själv kan välja vad den släpper ur sin mun. Det vill säga, du rår inte för att ni ”stör” era medpassagerare medan de rår för att säga kommentarer som kan förstöra hela semesterfiilisen för er.

 28. Anonym

  alltså ursäkta, men om du reser så långt och länge med ett barn som knappt är friskt så tycker jag att du faktiskt får skylla dig själv. föräldrarna ska få leva som om inget förändrats, och barn ska bara anpassa sig. jag tycker att man varken ska utsätta sig själv eller barnet för det, men man måste ju få njuta av solen, eller vad som nu driver en..

  • Anonym

   frisk eller inte frisk är väl skit samma nog gråter dom ändå. Alla som har barn vet att dom skriker och gnäller oberoende om du är hemma eller på flyg. inget man kan göra nåt åt. tror inte det finns en enda förälder heller som går och tycker att gnället och gråtet är det ljuvaste för öronen. så tråkit med alla otrevliga människor!!

   Barn ska väl också få uttrycka sig på något vis. hur ska vi annars förstå att dom vill oss nånting.

   kanske milisen kände vibbarna och egentligen bara ville säga några ord själv också till den otrevliga resgrannen :)

  • ”föräldrarna ska få leva som om inget förändrats, och barn ska bara anpassa sig”

   Alltså vadå?! Ursäkta nu bara men pointen med att skaffa barn är verkligen inte att bara ploppa ut en unge och fortsätta som inget sku ha hänt! Att vara förälder ÄR och SKA VARA olikt än före barn och barnen ska ju verkligen inte behöva anpassa sig, dom bestämmer ju inte att bli födda! Om man vill att livet är alltid likadant så ska man då verkligen inte skaffa barn… Barn är inga prydnader, dom är en stor del av familjen och ska inte behandlas som några extra saker som inte ska märkas som någon förändring i livet! nej fy på människor som tänker såhär…….

   • Matte

    Tyvärr så finns det sådana föräldrar som försöker leva sitt liv efter barnen precis som de gjorde före barnen.

 29. Johanna

  Vi var också med om en liknande händelse, när paret bakom oss hade det jobbigt pga vår 2-åriga son. Min man var dock utrustad med nya ögonproppar och gav snällt bort det åt damen som tydligen var i sjukt behov av tysnad. Hon tackade för dem och sov en stund senare! Alla nöjda och glada. ;)

 30. Pingback: Om en vecka… | Vardagsbabbel och essäer

 31. Anonym

  Jepp, tycker som ovan. Res int så där långt me små barn. Ingen blir glad av det. Res innan ni skaffar barn och sen då de blivit äldre.

  • Anonym

   ingen blir glad av sura människor heller!!!

  • Anonym

   vilken kommentar. kanske de är barnlösa som borde sluta resa. så kan ni ju va hemma å öva på att skaffa barn iställe och hoppas ni så småningom blir förälder så får ni ju sluta fantisera och tro att ni vet hur barn funkar och hur det är att vara förälder!!

   • cecilia

    Anonym, helt frånsett debatten och ämnet så var det där en av de mest gemena kommentarer jag har läst på en blogg. Människor har samma rätt till vänligt bemötande vare sig de är föräldrar eller inte.

 32. fy fan vilken bitch! milisen har vell lika mycket rätt att sitta på planet och va grinig som bruden själv satt och va kakkanervös liksom?!
  fy kråka för folk som bara måste sprida dålig feeling!!!

  och angående kommentaren från ovan, milisen var vell mest grinig över att ha stigit upp mitt i natten antar jag och inte för att hon ”precis blivit frisk”?!
  man kan ju lika gärna uppfinna ett plan för överkännsliga bad fiilis-spridare samt pensionärer och hypernervösa då istället!!!

  njut av resan!

 33. Anonym

  Man får väl resa med hur små barn man vill..Då kan väl alla fyllhundar,klagmostrar o annat pack sluta resa också så blir det rättvist..Kom igen…barn är barn..
  Värsta jag varit med om på flyg var ett gäng karlar som var så fulla så dom knappt kunde gå..reste sig upp hela tiden,härjade med flygvärdinnorna o hade på nåt konstigt sätt med egen sprit(var nog tiden före vätskeförbudet) Det var hemskt man var ju livrädd att något skulle hända.
  Ett barn på max 80 cm e nog inget i jämförelse..dessutom finns det något som heter öronproppar..Vana resenärer vet sånt och är medvetna om att barn är med på dom flesta flygningar. Irriterade surmänniskor kan stanna hemma i sin egen tystnad..Så nu hadd jag prata fäädit :)Hoppas er resa är underbar i övrigt!!!

 34. Anonym

  vad är det för fel på oss finländare när barn inte är välkomna till flygen, restauranger etc. Jämför med sydeuropeiska länder, asien, amerika etc. där är barn hur välkomna som hellst. Visst, det är inte roligt att lyssna på barnskrik men för det mesta går allt helt bra och mest stressigst är det ändå för föräldrarna själva som måste höra sina barn skrika och fundera på hururvida man nu förstör nån annars frid

 35. Sara

  Små barn har man ju förståelse för, värre är det med äldre barn i som får bete sig hur som helst utan att föräldrarna säger till. Hamnade en gång på flyget att sitta framför en ca. 5-6-årig pojke som satt konstant och sparkade och dunkade i mitt säte. Hans mamma sa ingenting, och jag försökte ignorera det först, men till sist sa jag nog åt henne…uppenbarligen hade hon inte orkat uppfostra sin son till att få lite vanligt folkvett.

 36. Att säga att familjer med små barn inte ska resa alls (eller vänta med att resa tills barnen blivit större) är ju rent ut sagt diskriminerande mot småbarnsfamiljer!
  Undrar om folk reagerar på samma sätt om det sitter en person med en utvecklingsskada som innebär att denne för lite extra oljud i sätet bakom…?

  Jag kan själv ibland tycka att det är skitjobbigt med barnskrik på restauranger/bussar/flyg – men jag förstår också att det är MINST lika jobbigt för föräldrarna som inte alltid lyckas få tyst på barnen, speciellt om de är små (jag vet inte om alla är medvetna om det men små barn gnäller/skriker ofta helt utan anledning och det är faktiskt fullt normalt och inget föräldrarna kan rå över).

  Det jag däremot INTE har förståelse för är då lite äldre barn (typ 2-3 år och äldre) tillåts föra ett jävla liv och föräldrar inte säger till sina barn att vara tysta och inte störa de andra människorna.
  Barnlösa måste respektera barnfamiljer men samma sak gäller naturligtvis tvärtom.
  Har flera gånger hamnat att sitta framför ett barn som suttit och sparkat i sätet framför (dvs i min stol) och ropat och skrikit och föräldrarna inte sagt till dem överhuvudtaget.
  Då tycker jag det är befogat att man ber föräldrarna lugna ner barnet på ett vänligt sätt – men man behöver självklart inte vara otrevlig och om det handlar om en ettåring som gnäller så tycker jag att man kan ha lite mer förståelse och visa medmänsklighet….

 37. Maria

  Har aldrig läst elakare kommentarer på någon blogg. Hur kan ni veta att kvinnan som fräste till inte själv har 10 barn hemma, för det första?

  Sen hör det till respekterande beteende att man INTE fräser till människor, inte till vuxna utan barn, inte till vuxna med barn. Det är helt onödigt, men tyvärr händer det av miljarder olika orsaker varje dag över allt.

  Sedan tycker jag bara det är helt skrattretande att alla föräldrar tydligen glömt att de inte föddes som föräldrar. ALLA har ju varit ”barnlösa” i sitt liv, och alla kommer inte att skaffa barn, hur svårt är det att acceptera och respektera andra?
  De flesta hatar barnskrik, men man behöver väl inte gå till attack mot alla vuxna utan barn här för att en kvinna var på dåligt humör på ett flygplan för några dagar sedan?

  Man blir ju mörkrädd när man läser era kommentarer, sådan respektlöshet! Nu vet jag vilken uppfostran de som mobbade mig fick då de var små, de lärde sig att se snett på sådana som är annorlunda än en själv. Och det går ut över dem själv och alla andra. Stackars barn som växer upp med sådana attityder i hemmet!!!

 38. Anonym

  Yes, xakt ha aldri fatta d där att man som barnlös ska måst rätta sig efter såna som har barn + alla kommentarer ”Meeeeeeen, du har väl all tid i världen att hinna me allt möjlit (för du har ju inte barn)”?

  Nu är det så här att alla faktiskt int vill ha barn + de utan barn har nog sånt som ska göras oxå. Å vi vill int höra andras åsikter om dylikt.

 39. Jag skulle faktiskt inte ha något emot att det fanns skilda flyg för barnfamiljer och för såna som inte vill sitta i samma flyg som skrikande barn. Det är helt enkelt inte avslappnande på något vis att sitta bakom ett litet barn som gallskriker. Och små barn skriker oftast i plan för att de får fruktansvärt ont i öronen i flygplan, så man kan ju fråga sig varför man ska flyga med så små barn överhuvudtaget.
  Visst ska man behandla varandra med respekt, men än en gång så märker man vad föräldrar har för attityd mot oss som inte har barn, vi är tydligen helt korkade och borde stanna hemma för att inte råka stöta på skrikande ungar.

 40. Anonym

  Napalm: Amen! Kunde inte ha sagt d bättre själv!

 41. Kommentatorn har noterat denna debatt.

 42. Visst är det irriterande med en skrikande unge,
  och själv understöder jag tanken på barnfria flyg.
  Å andra sidan är det inte speciellt vanligt med småbarn på reguljärflyg, det har i.a.f. aldrig stört mig nämnvärt.

  Och flyger man charter får man stå sitt kast, det är ju liksom upplagt för barnfamiljer.
  Skulle inte ta det så hårt, de som sitter bredvid en på charterflyg är sällan medlemmar i Mensa.

  http://www.jeanforsman.com/2011/09/trailer-trash-i-luften.html

 43. Jag anser att två avgörande detaljer har utelämnats, vilket (möjligen) ger en vinklad syn.

  1. Hur länge varade flygresan och skrikandet i förhållande till den? Det är skillnad på att fräsa till efter 15 minuters barnskrik och efter 6 timmars oavbrutet barnskrik.

  2. Vad gjorde föräldrarna för att lugna barnet? Sedan ja första gången läste detta inlägg har jag observerat två fall med skrikande ungar där föräldrarna synbarligen inte gjorde någonting. De verkade närmast immuna mot barnskrik.

  Jag tackar dock för denna information och får allvarligt börja överväga att alltid flyga första klass.

 44. Jag såg att både Jean och Serpens har kommenterat här så jag tyckte det var dags att ni fick höra en riktig karls åsikter oxå. (skoja ba’….nästan)

  Min åsikt är att procenten rövhål är helt och hållet jämnt utspritt bland hela världens folk och grupperingar och åldersgrupper (inklusive barn). När man klämmer ihop en par hundra människor i en pytteliten aluminiumtub och skjuter upp den i luften i 800 km/h så blir det fenomenet så mycket mer märkbart. Man kan ju liksom inte gå ut och ta lite frisk luft…elle man kan men det anses olämpligt.

  Vuxna utan barn ska tammefasen ha med sig ipoddar, öronproppar och annan barnskrikförhindrande utrustning. Jag föredrar stora mängder alkohol och öronproppar.
  Vuxna med barn skall tammefasen se till så att deras avkomma är optimalt förberedd för en flygning dom yngsta mätta, pigga o glada dom lite äldre barnen ska ha en nintendo och dessutom veta hut. En femåring som bakom en sparkar i sätet hela resan utan att föräldrarna verkar märka lockar fram mord-känslor hos t.o.m. Moder Theresa, det kan jag garantera. >:-O
  Lika mycket hat frammanar den där jävla barnlösa slips-byråkraten som fäller ner sätet till max framför mamman med två barn. Jag brukar lösa slipsmannens attacker med flasktricket dock.

  http://cache.lifehacker.com/assets/images/17/2011/11/fd6256f84788096d2c5543cf36217f75.jpg

  Det absolut värsta är dom som fäller ner sätet medans det delas ut mat och/el. dryck. Flygvärdinnorna borde fucking ha en fjärrkontroll som fäller upp o låser sätena då.

  Sen har vi kärringjäveln utan barn med ett handbagage STÖRRE än min incheckade väska och en handväska STÖRRE än mitt handbagage OCH två jävla fucking shopping-plastpåsar fulla med värdelöst dyrt skit och en stor jävla rock STÖRRE än ett militärtält. All denna skit tar upp en hel jäkla sektion av ens bagagehylla så man får fucking stuva sin lilla axelväska under pilotens säte, för att inte tala om den stackars mamman med ungar som också blir utan och hon MÅSTE ju ha sjukt mycket stuff med sig annars dör ju ungarna inom typ en kvart. Barn nuförtiden måste ju typ ha med sig eget egologiskt odlat syre på burk att andas annars får dom narkolepsi och en ökad risk för torgskräck.

  Sen den där jävla retarden som vill betala sitt whiskyglas med en 100€-sedel så värdinnan får fucking landa planet för att leta växel så jag och den där stackars mamman med två barn inte får varken mjölk eller kaffe. Förbanne er som inte har med er jämna kontanter ombord på ett flygplan, det är ju inte ett oöverbryggbart problem att handskas med innan du stiger på planet!

  Bästa flygpartnern du kan få är IT-nörden med linux-tshirt och stora Senneheiser-lurar med aktiv noice-cancellation runt nacken och en macbook air under armen, dom drar bara på lurarna och lyssnar på TED-talks dom dragit ner innan resan, eller den flygrädde som bara stirrar tomt ut i luften, stel som en pinne desperat att inte skita ner sig varje gång ”sätt på bältet”-plinget hörs.

  Notera också att det här är samma folk som har förpestat din vistelse på flyplatsen och i gaten och kommer att forsätta göra så på väg ut ur planet och runt bagagehämtningen och troligen oxå ditt hotell om det är till ett sånt du ska.

  TL;DR

  Folk är rövhål

 45. Pingback: Flygningar « tommix

 46. Men vilka idioter till typer framför er på flyget! Jag och min darling hamnade bredvid en mamma med en liiiiten gråtande bebis(mamman flög ensam) på ett flyg en gång och jag tyckte SÅ synd om henne, hon var alldeles röd och svettig. Erbjöd mig hålla barnet en stund om hon ville vila lite och bara stressa ner men just som jag sa det så slutade barnet att gråta :-)

  Omänskliga idioter till medmänniskor råkade ni ut för. Stackars dem för deras attityd säger jag bara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 47. Pingback: Air rage | SivÖ

 48. anonym

  På flygplan är jag själv oftast utrustad med te.x en ipod.. och jag har överseende med folk som flyger med barn, men om man nu för en stund tänker på barnets bästa, hur pass barmhärtigt är det att flyga med ett barn låt oss säga under 3 år i tolv timmar eller mer? Tror ni barnet själv hade valt att sitta i ett flygplan över ett halvt dygn om det själv hade fått välja? Och vad får barnet ut av det i förhållande till vad det får genomlida, för man är ju tvungen att flyga hem igen sen.. kommer barnet att minnas något av resan senare när det ändå är så litet.. och är man då absolut tvungen att resa till asien eller Afrika bara för att det är så inne nu? Kan man inte välja Kanarieöarna eller någon kortare destination där man både får värmen och kortare flygtid? Små barns immunförsvar samt kapacitet att utsättas för sjukt stark sol är väl inte så bra när dom är så pass små.. det är helt andra bakterier och och dubbelt starkare sol på andra sidan jordklotet, men ändå tycks det inte oroa föräldrar det minsta.. vad gör ni om en olycka sker och du hamnar att låta en afrikan som du knappt kan kommunicera med operera din 2 åring.. jag säger inte att dom inte vet vad dom gör eller inte har sterila värktyg men skulle du vara lika trygg som om det vore hemma?

  Jag är barnlös frivilligt eller ofrivilligt hör inte till saken, men jag tycker oftast synd om barnet när jag flyger charter.. jag tror att kommentaren ovan ”föräldrarna reser på precis som innan dom hade barn” kanske tänker lite likadant som jag.. varför utsätta så små barn för en oändligt lång flygresa bara för att föräldrarna själv inte kan tänka sig att välja en mindre exotisk destination.. herregud det är knappt så jag själv orkar sitta på en och samma plats tolv timmar när jag flygit till thailand.. humöret tryter, fötterna sväller, röven har domnat bort för flera timmar sedan och det är allmänt kvavt.. plussa till en iktu-potku-raivari from hell som aldrig vill ta slut så tror jag nog de flesta blänger surt.. however så har alla lika stor rätt att flyga, naturligtvis och man måste ha överseende med barn.. och så mycket folkvett så man endast öppnar käften om inget försök görs för att stoppa skrikandet, men måste man då hä överseende med barnets föräldrar som tvingat med barnet runt halva jordklotet? Vad hade dom väntat sig om det nu är vanligt att barn skriker till och med utan orsak, att det skulle sitta som ett ljus i otaliga timmar? Och om man redan vet det innan man reser varför utsätta sig själv, barnet och andra medresenärer för detta då?

  Jag förstår mycket väl idén med att fly till värmen från vinterkylan, men hade jag själv så små barn skulle jag nog välja det närmast möjliga alternativet för allas skull helt enkelt. Jag kan inte hjälpa att tycka att föräldrarna är själviska i denhär situationen eftersom det är så pass tungt att resa så långt ändå..

  Nu riktar jag absolut inte detta till Linn utan mer som en allmän åsikt.. jättebra ide dock detdär med barnplatser. Tror att man sparar en massa skrik så.. :)

 49. Anna

  Hui, vilka typer och hui, vilka kommentarer. Att nån kan tycka att det är själviskt att flyga med barn. Att nån kan. Att inte, bakom sin egen själviskhet, ens inse paradoxen där. Madventures-Riku skrev en riktigt bra kolumn om ämnet i Hesari. Fick int länkat men googla på ”Vain Suomessa vihataan lapsia”. Riktigt tänkvärd läsning!

  Vad bra med dåligt internet så slipper du åtminstone läsa äckliga kommentarer medan du semestrar. Njut!

  (Och nästa gång någon vidrig människa försöker göra flygfärden ännu värre för er – be om hjälp. Ibland fattar dom, ibland inte.)

  • Anna

   Blev så till mig att jag glömde hur gammalt inlägget var, haha. Nå, whattahell, ni ska ju på resa snart igen visst?

Add Comment RegisterKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>