Årskrönikan 2011.

Januari

Januari var en månad som gick i frukostens tecken. Jag gjorde inget annat än åt frukost och bloggade om frukostar (nå, nästan i alla fall). Milisen som nu var 2,5 månad nådde sitt beräknade datum 1.1, med en matchvikt på 3,1 kg. Det var svinigt kallt och vi satt mest inne och tittade på varandra. Vi hade bott i Gula huset i två månader och jag älskade varje sekund.

Februari

Februari var fortfarande jättekallt och Vasa drunknade i snö. Vi väntade ivrigt på att Milea skulle bli 4 kg (det hann hon bli före månadens slut). Och jag minns att jag var så inihelvetes trött. Och Milisen, den stackaren, hon fick mest vara inne. För hon klarade inte av temperaturer som -25. Matheo fyllde tre och fick spysjuka på själva kalaset. Han åt en bit gristårta och spydde i ett Bamse-pussel.

Mars

Mars var på alla vis en ljuvlig månad. Allt blev ljusare. Min energinivå ökade. Och vädret blev allt mildare. Ibland kunde man ana våren i luften. Allt flöt på och jag hade så småningom lärt mig hur man tar en vardag med två små barn. Vi hade vår första utomhuspicnic, Milea sov allt bättre och Matheo var besatt av att måla tavlor.

April

I april sade det plötsligt PANG och så blev det vår. Redan på påsken hade jag arbetat ihop en liten solbränna. Jag älskade livet och väntade mycket ivrigt på sommaren. Hängde en tid i Karis och började tänka tanken på en bloggpaus. Kände mig ganska bloggumattad.

Maj

Jag pausade bort bloggen i tre månader och fokuserade på att bara vara. Det var så obeskrivligt skönt efter fyra år av regelbundna skriverier. Hängde mycket i lekparken, överkonsumerade tulpaner, njöt av våren och såg hur en mycket energisk flicka växte fram ur den lilla sura spädisen.

Juni

Pendlade lite av och an mellan Karis och Vasa. Det blev snabbt varmt och redan i början av juni tog de modigaste människorna sitt första dopp. Vi hängde mycket på stranden vid Smulterö. Vädret var pålitligt och livet log. Gick på Popkalaset och drack en Kurko när andan föll på.

Juli

Man behöver inte tillägga annat än att det var Ekenäs skärgård och helt fullkomligt perfekt. Världens bästa plats, världens bästa väder och världens bästa sällskap. En sommar som man alltid kommer att minnas. Tropiclandia. Mumindalen och mycket båt. Varma soliga sommarkvällar och grillmat vid berget.

Augusti

Återvände från min bloggpaus med stor iver. Hela augusti var superfint. Sommaren fortsatte, trots att semestern var slut. Jag hann till och med tröttna på den stekheta stranden. Gick mycket på loppis. Längtade till hösten. Men njöt av de sista solstrålarna och tänkte hela tiden att det här var den bästa sommaren hittills.

September

Ännu i september gick folk omkring och sade ”Men tänk att det är september och så här fint!”. Min loppisboom fortsatte och jag fyndade som en dåre. Vi hade också en tämligen aktiv muffinsperiod. Vi bakade cupcakes hela tiden. Matheo började i klubben, Milisen fick tänder och jag klippte pannlugg. Kände mig redo för en lång vinter.

Oktober

I oktober kom hösten på allvar. Jag besökte Amsterdam och Milisen fyllde ett. Jag blev helt tagen på sängen av mörkret. Tyckte det var hemskt. Var tydligen inte alls redo. Matheo trappade upp på trotset och det sög ofantligt mycket energi. Genomled en mycket svårbotad polaroid-fas, sydde mitt livs första tofflor och föresläste på Arbis, medan jag gnuggade mig i ögonen för brinnkära livet.

November

Jag vet faktiskt inte vad som hände i november. Det var månaden som försvann. Livet löpte på i samma gråa vardagsdimma. Jag kände mig så trött och november-seg som jag aldrig tidigare hade gjort. Fick lite frilansjobb och blev väldigt glad. Min polaroidfas sjöng på sista versen.

December

Det blev december och året led mot sitt slut. Jag jobbade intensivt och gick på bloggprisgalan. Var mycket stressad (det var tungt att skrivjobba hemifrån med två galna barn i huset). Klippte håret och åkte jättemånga gånger över Replotbron. Jag fick baka bröd-mani och Matheo öppnade flitigt sin Lego-kalender. Vintern ville aldrig börja och julfiilisen lät sig väntas på.

Hur året slutar återstår att se. Får fylla på med jul och nyår i ett senare skede. Men så här långt kan vi konstatera att det var ett ganska sömnigt år. Mycket lyckligt. Och väldigt avslappnat. Mileas första år är över och det är skönt. Hemmalivet var underbart. Men krävande. Jag ser fram emot ett lika glädjefyllt och glatt 2012.

2009 hittar du här / 2010 hittar du här

30 Comments

Filed under Mama's got the magic

30 Responses to Årskrönikan 2011.

 1. En fin resumé. Tusan så snabbt man glömmer vad allt man gjort och vad som hänt (jag reflekterade alltså över vad jag har gjort under respektive månader medan jag läste). Och sommarens underbara ljus… Nå, vi får ta till juljusen nu då istället ännu en stund före ljuset igen återvänder!

 2. Erika

  Verkar att ha varit ett bra år!! =)

 3. Åh va många fina foton och säkert också minnen på ett annat sätt för din del.
  Lite kul ändå att blicka tillbaka sådär, fast mest ska man ju blicka framåt mot framtiden och allt det där som komma skall.
  De förgångna kan man inget göra åt, bara bära med sig.

  Kram Mrs G

  • Fast om man blir glad att det förgångna tycker jag man skall blicka tillbaka så ofta man kan och göra det ÄNNU bättre i framtiden! Right?

 4. Sånahär inlägg är underbara! Jag blev så glad av alla bilder! Det har varit ett bra år! :D

 5. Oj vad fint inlägg! Speciellt härliga var sommarbilderna, ni tycks ha haft det helt ljuvligt :)

 6. Härligt, mysigt och fint! Allt på en och samma gång! Bättre än jul med Ernst :)

 7. Kiva med årskrönika. Måste själv svänga ihop en sån så småningom. Du verkar ha haft ett prima år. Hoppas ditt 2012 blir minst lika bra. :)

 8. Jaaaa bilder på Milisen i babysittern. Min favorit!!!!! Åh vad jag gläder mig åt denna repris

 9. Mia

  Min topp trea: Milea i hjärtbody i mars, Matheo i november och Milea i december. Och så läste jag din förra årets årskrönika med tårar i ögonen. Har ju inte följt med dig så länge här på bloggen. Helt osannolikt och helt ofattbart. Glad att allt gick väl. Gula huset helt bredvid svärmor och bekant hus i Karis. Du rör dig geografiskt på samma områden som vi. Hoppas du får ett bra år även 2012.

  • Oj va spännande, vad har du för koppling till Sannäs?

   • Mia

    Har egentligen ingen direkt koppling till Sannäs, men har haft landeställe i Karis (Snällböle, där i Karisändan av Fagervik bruksträsk) och således kört omkring i trakten i mer eller mindre 35 år. Ganska mycket är ganska bekant vid det här laget :)

 10. Vilken störtskön krönika, gillar massor!

 11. Nu vill jag adoptera Milea!

 12. foglia

  Fint! Vet int varför, men ja blir helt tårögd. Önskar hela er familj ett härlit och lycklit nytt år! Och en mysig jul där före, så klart.

 13. My

  Det var fina bilder och fin text. Jag blev också tårögd, på det bra sättet.

 14. I think you’ve just captured the answer petlfcrey

 15. Did he sell the timeshare? Did it go tgurohh? Ours fell tgurohh at the last minute surprise, surprise! Now been putin touch with Infinite Comapny who probably is not to be trusted either.

Add Comment RegisterKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>